Izrada studije

Hrvatski poduzetnici često u velike investicije ulaze bez da se prethodno dovoljno dobro informiraju ili „na papir“ stave sve prednosti i nedostatke investicije te eventualne financijske efekte koje će takva investicija imati.

Studija (pred)izvodljivosti (feasibility study – FS) i analiza troškova i koristi (Cost&Benefit Analysis – CBA) predstavlja najveći izazov u pripremi investicijskih projekata te neovisno o načinima i izvorima financiranja predstavlja ključni dokument na osnovi kojeg je nužno pokazati opravdanost  samog projekta.

Trenutno su vrlo aktualan vanjski izvor financiranja sredstva iz EU fondova, pa je metodologija izrade dokumentacije koju koristimo prilagođena upravo strogim pravilima i kriterijima te zahtjevima financiranja sredstvima iz EU.

Ključni dokument u pripremi takvih projekata je studija (pred)izvodljivosti, u kojoj se detaljno dokazuje pripremljenost i koherentnost projektne ideje te detaljno  analiziraju troškovi i koristi projekta, temeljem čega se ukazuje na (ne)opravdanost ulaganja u određeni projekt.

Naša usluga obuhvaća neposrednu izradu studije i analize te definiranje koncepcije i elemenata utvrđivanja troškova i koristi kao i prilagodbu ideje i ciljeva potrebama specifičnih ciljeva europskih fondova.

Naši zadovoljni klijenti potvrda su kvalitete koju pružamo, a na Vaš zahtijev možemo Vas uputiti na iste kako biste provjerili reference.