Kako je počelo

Tvrtku Medicom d.o.o. osnovali su 1992. godine Milan Blažević, Željko Miljanić i Hermann Erns Schrieber kao računovodstevni i knjigovodstveni servis Poliklinike Medico, koje su također bili osnivači. Servis je uskoro krenuo širiti svoje poslovanje i pružati usluge i drugim poduzetnicima u zdravstvu. 

Tri godine kasnije, mjesto direktorice preuzima Dubravka Ban Paškvan, dipl. oec. i ovlašteni revizor. Godine 2003. otkupljuje Medicom, čime on postaje potpuno nezavisna tvrtka koja privlači klijente ne samo iz područja zdravstva. 2008. godine Ban Paškvan osniva i Medicom-Računovodstvo koji preuzima gotovo sav posao računovodstva od Medicoma koji se  posvećuje reviziji, poslovnim planovima i elaboratima. 

Tijekom godina promijenjena je i struktura vlasništva obaju tvrtki tako da su najpoduzetniji djelatnici danas i suvlasnici. 

Uz novu vlasnicu, mali servis s dvoje zaposlenih i desetak klijenata narastao je u dvije renomirane firme koje ukupno zapošljavaju 14 ljudi i brinu za preko 90 komitenata. Nekadašnji poslovni prostor od 40-ak kvadrata zamijenjen je modernim uredom od 140 kvadrata na dva kata koji klijenti rado posjećuju.

Tijekom godina Dubravka Ban Paškvan promijenila je i strukturu vlasništva obaju tvrtki tako da su najpoduzetniji djelatnici danas uz nju i suvlasnici. 

Kako ide

Većina naših klijenata i dalje dolazi iz zdravstvenih djelatnosti. To je vrsta knjigovodstva za koju smo usko specijalizirani i gdje vodimo poduzetnike s velikim međunardnim ugledom poput Ridenta i Specijalne bolnice dr. Nemec

Međutim, na našem popisu klijenata ne nalaze se samo zdravstvene djelatnosti. Jednako uspješno vodimo knjigovodstvo i u drugim područjima: arhitektonski i inžinjerski biroi, odvjetnički i programerski uredi, casina, sportske udruge, samostalne sportske djelatnosti, prodaja nekretnina…

Medicom tim

Za financijsku sigurnost naših klijenata brine 14 zaposlenica i zaposlenika s različitim vještinama i specijalizacijama. Svaka stranka ima svog referenta koji joj služi kao prvi kontakt za sva pitanja. U slučaju nedostupnosti, tu je i dedicirani zamjenik. Radimo individualni posao, ali djelujemo kao kolektiv. Znanje stječemo zajedno, a naučene lekcije međusobno dijelimo kako bismo uvijek mogli pronaći najbolje rješenje za naše klijente. 

I nitko nikoga ne gađa registratorima.

RELJA PAŠKVAN

Direktor i partner

DUBRAVKA BAN PAŠKVAN

Većinska vlasnica

Partneri

Marin Mijolović

Revizor i partner

Slavica Drakulić

Partner u računovodstvu

Tek krećete? Dobrodošli.

Osobito uživamo raditi s poduzetnicima početnicima koji od našeg iskustva najviše profitiraju. U poduzetništvu je dobar start od presudne važnosti, a odluke koje se donesu u početku utjecat će na razvoj poslovanja još godinama kasnije.

Obrt ili tvrtka? Ući u sustav PDV-a ili ne? Kupiti poslovni prostor i opremu ili ih unajmiti? S koliko radnika je najbolje krenuti? Takve odluke najbolje je utemeljiti na dobrim argumentima i jasnom izračunu, a s time možemo pomoći. Pomogli smo već mnogima koji danas vode velike i uspješne poslove, a njihov uspjeh nas posebno veseli.

Postani dio našeg tima