Procjena rezultata godine.

Ukoliko vam računovodstveni servis ne nudi analize i savjete vezane za vaše poslovanje lako je moguće da će vaši financijski rezultati koncem godine biti drugačiji od željenog. I da nećete moći učiniti gotovo ništa da to promijenite.

U Medicomu vodimo konstantnu brigu da klijenti budu svjesni financijske situacije svojeg poslovanja te da do iznenađenja pa čak i razočaranja ne dođe.

Stoga, istekom trećeg kvartala tekuće godine svojim klijentima izrađujemo projekcije konačnog rezultata na temelju analize ostvarenog do 30.9., kako bi u preostalom vremenu do isteka godine mogli usmjeriti svoje poslovanje da godišnji financijski izvještaji budu u željenim okvirima. To je dio naše standardne usluge kojeg dodatno ne naplaćujemo jer ga smatramo svojom dužnosti.

Naravno, većina klijenata želi smanjiti svoje porezne obaveze, a mi im na temelju našeg dugogodišnjeg iskustva praćenja zakonskih propisa i poslovanja poduzetnika raznih djelatnosti savjetujemo i predlažemo koje opcije sve mogu iskoristiti.

Ovisno o tome želi li se povećati, ili smanjiti dobit, ili pak izbjeći gubitak, s klijenitma analiziramo moguće poteze. Da li su iskoristili sve porezne olakšice za određene tipove isplata, da li treba pričekati, ili požuriti sa nekom fakturizacijom, ili bi pak bilo pametno ući u neki trošak koji bi stvorio zalihu za buduće poslovanje, a pritom se smanjila dobit. To su samo neke od opcija…

Ukoliko vaše knjigovodstvo s vama ne surađuje na ovaj način, vjerojatno bi bilo pametno da ga promijenite.

S nama poslujete bolje

Podjeli objavu