Revizija projekata financiranih iz EU fondova​

Sukladno odredbama Općih i Posebnih uvjeta natječaja iz pretpristupnih fondova EU, kao i u skladu s Posebnim uvjetima natječaja iz Strukturnih fondova EU (razdoblje 2014. – 2020. godina), za značajan dio projekata je, po završetku projekta, obvezna revizija te dostava revizorskog izvještaja zajedno sa završnim izvještajem projekta.

Svrha revizije EU projekata je potvrda da su svi troškovi nastali na projektu uistinu nastali u svrhu provedbe projekta, da su predviđeni u proračunu projekta, te da su u skladu sa kriterijima prihvatljivosti troškova te nacionalnim i europskim zakonodavstvom. Kako su ti kriteriji vrlo rigorozni, potrebno je osim odličnog poznavanja propisa i smjernica, znatno iskustvo u provođenju revizije troškova projekata financiranih iz fondova EU.

Medicom d.o.o. posjeduje potrebno iskustvo, među prvima je bilo uključeno u revizije projekata financiranih strukturnim fondovima EU te ima stručni kadar osposobljen za provedbu ovog tipa revizije.

Svojim klijentima osim same provedbe revizije EU projekata, pružamo i preporučamo redovitu komunikaciju za vrijeme trajanja provedbe projekta, kako bi se moguće pogreške u provođenju projekta svele na najnižu moguću razinu, s obzirom da postupanja koja nisu u potpunosti u skladu sa propisanim kriterijima rezultiraju smanjenjem ili, u iznimnim slučajevima, oduzimanjem cjelokupnog iznosa dodijeljenih sredstava.

Našim klijentima nudimo usluge:

  • revizije projekata financiranih od strane EU
  • konzultacije oko administrativno-financijskog upravljanja projektom
  • nadzor nad administrativno-financijskom dokumentacijom projekta

Osim usluga revizija projekata financiranih od strane EU, naše društvo pruža i usluge revizije projekata financiranih od strane ostalih ustanova i organizacija, kao i revizije darovnica, potpora i ostalih novčanih potpora po zahtjevu naručitelja.